Българският комунизъм
Библиография
"Лушин - никога не ще забравим, Том V"
АвторИван Гаджев
ИздателствоСофия: ИИБЕ "Иван Гаджев", 2005
Бележки, ключови думи

В новия V том се представят данни и разкази за страданията, преживени в една или друга степен от българите по време на комунистическите репресии в България. Факти за т. нар. "народен съд". За комунистическите концентрационни лагери и затвори. За осъдени от монтирани политически съдебни процеси. За изселвани и лишавани от право на образование, труд, местоживеене. За страданията на множество честни българи, станали свидетели на всевъзможни репресивни мерки срещу себе си, своите приятели и близки. Разкази на българи, преживели нечуван физически и психически тормоз.

Привеждат се нови документални свидетелства - за съпротивата срещу комунистическия режим, съветската окупация, нови списъци за "въдворени" и избити невинни български граждани.

Не мисля, че с това изпълних своя дълг. Зная, че пак съм недоволен. Защото за комунистическия холокост в България има още много да се каже. И който може, трябва да го прави. Доколкото силите ми позволяват, ще продължа да го правя. Вероятно със следващия - шести том.

Защо не. Ако е рекъл Господ...

--- Д-р Иван Гаджев ---

ТемиЕмиграция/Опозиция/Репресии

Пълна библиография

a
 С финансовата подкрепа на Отворено Общество
С финансовата подкрепа на Отворено Общество
Продукт на Webfactory Bulgaria