Българският комунизъм
Библиография
"Българската Голгота"
АвторХаралан Попов
ИздателствоСофия: Издателско ателие "Аб", 2005
Бележки, ключови думиВие държите в ръцете си един документ - изобличение на строя, който червените узурпатори наричаха цинично "най-справедливият и хуманен".

По време на диктаторския режим в България комунистическите властници монтират четири съдебни разправи срещу духовенството.

Авторът на книгата ХАРАЛАН ПОПОВ е евангелистки пастор от Петдесятната църква в България и е сред 15-те осъдени по първия, най-жесток процес, започнал с арести през лятото на 1948 и завършил през пролетта на 1949 г. Заедно с другите проповедници топ е абсурдно обвинен в шпионаж в полза на англо-американците. След нечовешки изтезания в килиите на Държавна сигурност (249 дни!) и жалка пародия на правосъдие той преминава през ада на различни затвори и на концентрационния лагер край Белене. Това са цели 4805 дни (13 години) на непрестанни мъчения!

През 1962 г. червените управници са принудени да го пуснат да замине при жена си и децата си в Швеция, където на 13 ноември 1988 г. завършва жизнения си път. Там приживе издава на шведски език своята мемоарна книга, която под различни заглавия е преведена и отпечатана в големи тиражи на френски, немски, испански, португалски, италиански, норвежки, финландски, гръцки, китайски, тамилски, турски. В превод от оригинала ви я представяме в пълния и текст под заглавието "Българската Голгота". За да не забравяме никога чудовищните престъпления на българските комунисти-безродници, извършвани над нашия народ.

--- От издателите ---

ТемиМалцинства/Субкултури, Емиграция/Опозиция/Репресии

Пълна библиография

a
 С финансовата подкрепа на Отворено Общество
С финансовата подкрепа на Отворено Общество
Продукт на Webfactory Bulgaria