Българският комунизъм
Библиография
"Политическият живот в България 1944-1948"
АвторМито Исусов
ИздателствоСофия: Университетско издателство "Св. Климент Охридски", 2000
Бележки, ключови думи

"Политическият живот в България 1944-1948" е резултат на дългогодишно изследване на един от най-трудните и спорни периоди в най-новата българска история. При анализа на сложните процеси в българското общество авторът се е постарал да бъде максимално обективен.

Първа глава от книгата е определена като “Консолидация на многопартийната система в България” и разглежда темите за възникването на политическата система на народната демокрация, за социалдемократическата партия, възстановяването й и разделянето й, за противоречията между управляващите политически партии...

Втората глава от “Политическият живот в България” е посветена на проблемите за разширяването на многопартийната система, възстановяването на традиционните буржоазни партии, лявата опозиция.

В следващите глави на книгата са разгледани още въпросите за засилването на противоречията между политическите сили, за структурните изменения в многопартийната система, за политическите партии и изборно-парламентарните борби... Като цяло книгата има амбицията да представи реалната историческа картина от онова време.

Авторът - акад. Мито Исусов, е автор на повече от 150 научни публикации и много монографии с историческа тематика.

--- От издателите ---

ТемиЕмиграция/Опозиция/Репресии, Идеология/Власт, Икономика/Политика/Лидери

Пълна библиография

a
 С финансовата подкрепа на Отворено Общество
С финансовата подкрепа на Отворено Общество
Продукт на Webfactory Bulgaria